Malou Verharen (1983) studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de   Kunsten in Utrecht, richting Fashion Design. Haar afstudeercollectie werd geselecteerd voor Lichting 2009 en gepresenteerd op de Amsterdam International Fashion Week. Dit leidde tot een succesvolle doorstart van haar eigen modelabel. In de periode die volgde ontwikkelde Malou een fascinatie voor het combineren van uiteenlopende kunstdisciplines. Sinds 2014 werkt ze in een vorm waar meer plaats is voor uitgebreide projecten, samenwerkingen en multidisciplinair werk.

Het werk van Malou kenmerkt zich door vervreemdende beelden, die ontstaan vanuit een sferische achtergrond en een experimentele benadering van vormen en materialen. Beweging, vervormingen, de combinatie van hard en zacht zijn terugkerende thema’s. Malou verlegt hierin grenzen door continu te zoeken naar nieuwe methodes waarop haar werk tot stand komt. Het menselijk lichaam vormt hierbij altijd een centraal punt.

Malou ontwerpt collecties waarin tekeningen, bewegend beeld, mode en sculpturen samengebracht worden. Er ontstaat een nieuw universum, waar krachtig beeld de boventoon voert, sfeer een primaire factor is en de taal overbodig verklaard wordt.

Vanuit deze collecties ontstaan producten die meer pragmatisch van aard zijn. Als freelancer ondersteunt Malou bedrijven in print design, industrieel ontwerp en mode gerelateerde organisaties.